Nyt liv i lukket landsbyskole

[Esbjerg Kommune] I landsbyen Vester Nebel ved Esbjerg er der nu udsigt til, at der kommer nyt liv i den lukkede skole. Politikerne i både Socialudvalget og Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune nikkede på et møde den 6. december ja til at gå videre med planerne om at placere CSV, Center for Specialundervisning for Voksne, på Vester Nebel Skole.

CSV skal forlade den nuværende adresse i Esbjerg senest i sommeren 2012, og her er det en oplagt mulighed at flytte undervisningen og de 71 elever til skolebygningerne i Vester Nebel. Den endelige beslutning er ikke taget, men meget taler for denne løsning, lyder vurderingen efter mødet.

– Som sagen ser ud nu, er der stærke argumenter for at CSV fremover ligger i Vester Nebel. Faciliteterne på Vester Nebel Skole er ideelle til skoledrift, det siger sig selv. Men som uddannelsesinstitution har CSV nogle helt specifikke behov, som skolen i Vester Nebel opfylder, fortæller borgmester Johnny Søtrup.

En driftig landsby
– Det aktive lokalsamfund taler også for at placere CSV i Vester Nebel. Det glæder mig meget, at indbyggerne allerede er ude og støtte forslaget, før det er vedtaget. Det er helt i landsbyens ånd at byde CSV velkommen, og det vil de fremtidige elever også nyde godt af, siger Johnny Søtrup.

Vester Nebel blev i 2011 både kåret som Årets Landsby i Esbjerg Kommune og fik tildelt hæderen som ”Blomstrende Landsby”.

Inden den endelig afgørelse træffes skal forslaget nu i høring.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.