Nyt hold mastere i oplevelsesledelse med særlig viden om yderområder

[Center for Regional- og Turismeforskning] I sidste uge blev et nyt hold mastere i oplevelsesledelse med særlig viden om yderområder udklækket i Thy. Masteruddannelsen i oplevelsesledelse er gennemført på Thy Uddannelsescenter i et samarbejde mellem Roskilde Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning.

I 2011 blev det første masterhold med speciale i oplevelsesøkonomi i yderområder uddannet på Bornholm og nu er et nyt hold i den masteruddannelseskaravane som i daglig tale kaldes MOLLY altså parat til at styre oplevelser i Thy. Det blev i sidste uge fejret ved dimissionsfester på både Thy Uddannelsescenter og på Roskilde Universitet.

Steffen Damsgaard holdt tale for nye kandidater
Formanden for Landdistrikternes fællesråd Steffen Damsgaard fremhævede i sin festtale til de nye kandidater både vigtigheden af tilgængelighed og den store regionale udviklingskraft, der ligger i at organiserer universitetsefteruddannelse på en sådan måde, at den gøres tilgængelig i de danske landdistrikter.

Det nye hold mastere præsenterede herefter deres afhandlinger, der blandt andet omhandlede børnekultur, biografdrift, oplevelsesdesign og produktudvikling samt udviklingspotentaler for Hjerl Hede og Lodbjerg fyr.

– Samlet set viste præsentationen med tydelighed hvilke konkrete kompetencer og værktøjer de nye mastere har tilført området og deres organisationer og vi kan vist godt tillade os at konkluder, siger Tage Petersen fra CRT, at Mollykaravanens mål om at uddannelsen skal have betydning for den enkelte, for virksomheden og for regionen, er lykkedes.

En af de nye mastere Jeanette Lund beskriver det således:

– Dette er kulminationen på to års hårdt arbejde, en Master-bedrift i Thy. Vi er blevet kaldt udviklingsdynamoer, der sprænger rammerne. Og vi har alle fået et helt nyt perspektiv på verden.

– Målet er nu, at Mollykaravanen ruller mod Holstebro og Guldborgsund. Vi glæder os til at følge sporet, siger Lene Rømer fra CRT.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Nyt hold mastere i oplevelsesledelse med særlig viden om yderområder

 1. interessant at læse om masteruddannelsen. Jeg er selv ved at læse en master uddannelse i børne- og ungdomskultur, medier og æstetiske læreprocesser på SDU i Odense, og kunne godt tænke mig at læse masterafhandlingen. Er der mulighed for at få fat i den et eller andet sted?

  mvh Tove Svane Kappel

  • Hanne Bruun skriver:

   Hej Tove – mange tak for din kommentar! Det lyder spændende med den uddannelse, du er i gang med. Mht til en masterafhandling vil mit bedste bud være at kontakte Jeanette Lund direkte. Du kan finde hendes kontaktoplysninger på hendes hjemmeside http://www.jeanettelund.dk Du kan evt. også prøve at kontakte Tage Petersen fra CRT på Bornholm.

   Med venlig hilsen
   Hanne Bruun, kontorassistent
   Landdistrikternes Fællesråd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *