Ny pris til lokale kræfter i landdistrikterne

[Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter] “Der er rigtig mange kreative og initiativrige mennesker i de danske landdistrikter, som knokler for at skabe nye arbejdspladser i deres lokalområde. Den indsats vil jeg gerne være med til at anerkende.” Sådan siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, i forbindelse med indstiftelsen af en helt ny pris: Landdistriktsprisen 2012.

Landdistriktsprisen skal i 2012 gå til en ildsjæl, som har kæmpet for og haft succes med at skabe jobs i et af Danmarks landdistrikter. Med prisen skal der sættes fokus på de positive historier om landdistrikterne, og vigtigst af alt skal prisen skabe opmærksomhed om de succeshistorier, som kan inspirere andre til at gøre en indsats for at fremme beskæftigelsen i landdistrikterne.

Den nyindstiftede Landdistriktspris skal uddeles hvert år som en hyldest til personer og succeshistorier, der har gjort en forskel i landdistrikterne. Temaet for prisen vil skifte for hvert år, og i 2012 er det jobskabelse i landområderne, der er væsentligste kriterie for at modtage prisen.

Enhver kan i princippet indstilles til at modtage prisen. Man kan indstille sig selv eller andre ved at indsende nogle få relevante oplysninger til Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter via ministeriets hjemmeside.

På baggrund af indstillingerne vil ministeriet nominere 5 kandidater, som for eksempel kan være:

• en lokal ildsjæl, som har gjort en særlig indsats for at fastholde eller tiltrække arbejdspladser til lokalområdet

• en virksomhedsejer, der har været i stand til at etablere nye arbejdspladser i landdistrikterne

• en medarbejder på et projekt, der har haft en jobskabende effekt i landdistrikterne

• et medlem af en forening, der har gjort en særlig indsats for at fremme lokal beskæftigelse.

Selve prisoverrækkelsen sker på årets landdistriktskonference som foregår den 26. og 27. april. Her kåres vinderen, som modtager præmien der foruden æren består af et kunstværk, som symboliserer virkelyst og kreativitet.

Yderligere oplysninger om Landdistriktsprisen 2012 og indstilling af kandidater kan fås hos Peter Krog-Meyer, telefon: 41 71 78 46 og på ministeriets hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ny pris til lokale kræfter i landdistrikterne

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 15. februar 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *