Ny mulighed i planloven vil øge bosætning i landzonerne

[JydskeVestkysten] – Det gælder om at få de attraktive placeringer, som findes på landet, i spil, udtaler Steffen Damsgaard til JydskeVestkysten om ændringen af planloven, der giver kommunerne mulighed for at tillade private at bygge huse i landzonerne.

I Haderslev Kommune er politikerne klar til at give to par lov til at bygge nye huse på en landmands areal lige uden for byen Fjelstrup. Landdistrikternes Fællesråd har i flere år argumenteret for, at manglende muligheder for at bygge private huse på landet har stået i vejen for at øge bosætningen uden for de større byer. Steffen Damsgaard forudser, at lovændringen vil føre til øget bosætning i landzonerne.

Håber mange kommuner vil benytte de nye muligheder
Haderslev Kommune er således en af de første kommuner, der ser ud til at tage den nye mulighed i brug. Landdistrikternes Fællesråd håber, at mange andre kommuner vil følge trop. Der er dog visse betingelser, der skal være opfyldt, før en kommune kan give tilladelse til at opføre private huse i landzonerne.

Tilladelse til nybyggeri på landet kan kun gives til et område med netto fraflytning eller tilbagegang i beskæftigelsen.     

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.