Nordisk pulje støtter projekter om demografiske udfordringer

Nordisk Ministerråd lancerer nu en ny omgang af Det Nordiske Demografiprogram for 2014-2015, som støtter lokale og regionale initiativer til håndtering af demografiske udfordringer.

Det er nu muligt at søge støtte til projekter om demografiske udfordringer i yderområderne. Det kan eksempelvis være forslag til, hvordan man håndterer lav fødselsrate, fraflytning eller en stigende ældrebefolkning.

Programmet er rettet mod landområder, som oplever en eller flere af følgende tendenser:

•Negativ befolkningstilvækst
•Stigning i antallet af personer over 65
•Ubalance i antallet af kvinder og mænd

Et projekt kan for eksempel handle om at finde på løsninger til sundheds- og ældrepleje, postvæsen samt uddeling af mad og medicin. Det kan ligeledes handle om at forbedre det lokale arbejdsmarked, tiltrække arbejdskraft eller blot gøre området attraktivt for tilflyttere generelt.

Eksempelkarakter
Der bliver desuden lagt vægt på, at projektet indeholder løsninger, som kan overføres til andre nordiske regioner, ligesom projektet skal involvere partnere fra mindst to nordiske lande (Danmark, Finland, Norge, Island, Sverige, Grønland, Åland og/eller Færøerne).

Puljen kan søges af både offentlige instanser (kommuner, regioner, byer etc.) samt af private organisationer og NGO’er, som samarbejder med det offentlige.

Ansøgningsfrist: 15/2-2014

Ansøgere: Puljen kan søges af både offentlige instanser (kommuner, regioner, byer etc.) samt af private organisationer og NGO’er, som samarbejder med det offentlige.

Læs mere om Det Nordiske Demografiprogram for 2014-2015  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.