Nationalpark vigtig for udviklingen

[Region Midtjylland] Nationalpark Skjern Å indebærer store udviklingsmuligheder, såvel lokalt som regionalt og nationalt, og forarbejdet er gjort. Derfor er det på tide at åbne den, skriver Region Midtjylland i et brev til tre ministre.

Nu er det tid at få styr på de sidste detaljer i den planlagte Nationalpark Skjern Å og få parken indviet.

Det skriver Vækstforum og Regionsrådet i Region Midtjylland i et brev til tre ministre, nemlig miljøminister Ida Auken, erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Ifølge Vækstforum og regionsrådet har det stor erhvervs- og udviklingsmæssig betydning, at nationalparken snart etableres.

”Der er gjort et meget stort forarbejde i Undersøgelsesprojekt Nationalpark Skjern Å, ligesom Herning og Ringkøbing-Skjern kommuner med regional støtte har arbejdet ihærdigt for at sikre et område med meget at byde på allerede fra den dag, nationalparken bliver indviet”, hedder det i brevet til ministrene.

Ud over at en nationalpark vil styrke og udvikle naturen, vil den få positiv effekt på lokalsamfundet og erhvervslivet – eksempelvis er der mulighed for naturrelateret landdistrikts- og turismeudvikling.

Flere samarbejder
Som optakt til etableringen af nationalparken har Region Midtjylland støttet et projekt, som har fokus på udvikling af bæredygtige oplevelsesprodukter og –koncepter i Nationalpark Skjern Å.

Desuden indgik Region Midtjylland samt Herning og Ringkøbing-Skjern kommuner i 2009 i et tværnationalt samarbejde i form af det 3-årige EU-støttede projekt VER-DI. VER-DI ser naturbeskyttelses-områder/nationalparker som en ressource i bæredygtig økonomisk udvikling. Nationalpark Mols Bjerge samt to norske og et svensk naturområde deltager også i projektet.

Der har været stor opbakning til og interesse for deltagelse i projekterne, og de har sat gang i adskillige aktiviteter, der vil komme Nationalpark Skjern Å til gode.

Lokal opbakning
Ifølge Bent Hansen, formand for Vækstforum og Regionsrådet i Region Midtjylland, skal en snarlig indvielse af Nationalpark Skjern Å sikre, at den store opbakning i lokalsamfundene ikke forsvinder.

”Der er behov for handling, så det bliver synligt, at nationalparken gør en positiv forskel i området. Der er en betydelig erhvervsmæssig virketrang i området, og mange virksomheder ser positivt på mulighederne for at iværksætte projekter og aktiviteter for at udnytte potentialerne i nationalparken”, siger Bent Hansen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.