Minister vil slå uddannelser sammen i yderområder

[Berlingske Nyhedsbureau] Børne- og undervisningsminister Christine Antorini vil have uddannelsesinstitutionerne til at slå sig sammen i landets yderområder, skriver Berlingske Nyhedsbureau. Det skal bl.a. gøre det nemmere at tiltrække unge fra lokalmiljøet.

På et åbent samråd med Udvalget for Landdistrikter og Øer den 7. februar ytrede ministeren ønske om, at der oprettes uddannelsescampusser, hvor man bl.a. kan drage økonomisk nytte af større samarbejde mellem institutionerne.

– Vi vil gøre det lettere for uddannelsesinstitutionerne at samarbejde tæt på tværs af uddannelserne. Nogle steder har man for eksempel allerede fusioneret det almene gymnasium, handelsgymnasiet og 10. klasse, så man nu har et samlet uddannelsescenter, et såkaldt campus, fortæller Christine Antorini til Berlingske Nyhedsbureau.

Ministeren ser flere fordele ved, at uddannelsesinstitutionerne slår sig sammen, men lægger vægt på, at det skal foregå af frivillighedens vej.

Find bl.a. artiklen på Jyske Vestkystens hjemmeside: Minister vil fusionere uddannelser i udkantsdanmark (forsidelink: skriv artiklens titel i søgefeltet for oven i højre side).

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.