Minister for Regional Udvikling og Landdistrikter ønskes

[Danske Kommuner] Landdistrikternes Fællesråd vil have samlet indsatsen for at sætte skub i yderområderne.

Lige nu sidder politikerne og forhandler grundlaget for den nye regering. Når det er på plads, vil en række nye ministre se dagens lys. En af dem bør være Minister for Regional Udvikling og Landdistrikter. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

– Vi har nogle geografiske områder i vores land, som har behov for ekstra fokus, når vi taler udvikling, siger han.

Saml initiativerne under ét tag
Det er besluttet, at Folketinget skal have et nyt udvalg, nemlig Udvalget for Landdistrikter og Øer. Steffen Damsgaard mener derfor, det er oplagt, at det bliver fulgt op af et nyt ministerium, der samler den række af initiativer, der kommer fra flere forskellige ministerier i dag.

– Som det er i dag, har man konstruktive initiativer på nogle områder, men ikke alle forslag har den samme nytteværdi for yderområderne. Derfor er det vores ide, at et specifikt ministerium, hvis det får indhold og mandat til det, vil være en klar styrke af den regionale udvikling i yderområderne, siger Steffen Damsgaard.

I Erhvervsministeriet findes ordninger målrettet erhvervsudvikling i visse områder af landet. De kunne placeres i det nye ministerium.

Timingen er rigtig
Midler og planlægningsmæssige forhold under Miljøministeriet kan også flyttes, mens sikring af mobildækning og fiberbredbånd over hele landet, som i dag ligger under Videnskabsministeriet, også kan blive et arbejdsområde for Ministerium for Regional Udvikling og Landdistrikter.

– Vi mener, at sådan et ministerium har et åbenlyst formål, og det vil være god timing at oprette det netop nu, siger Steffen Damsgaard.

Forslaget kommer en uge efter, at Landsbyerne i Danmark kom med et forslag om oprettelsen af et landsbyministerium.

Dette indlæg blev udgivet i Formandens indlæg, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *