Stor tilfredshed med minister for landdistrikter

På billedet ses Carsten Hansen på Amalienborg til præsentation af den nye regering.

[Nyt ministerium] Mandag den 3. oktober blev ministrene
i den nye regering præsenteret. Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er meget glad for, at landdistrikterne har fået et nyt ministerium i form af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikt, og ønsker samtidig Carsten Hansen tillykke med den nye ministerpost.

I Landdistrikternes Fællesråd ser formanden Steffen Damsgaard frem til samarbejdet med den nye minister, det nye ministerium, samt øvrige ministerier til glæde for befolkningen og udviklingen i landdistrikterne.

Steffen Damsgaard kender ikke indholdet i det nye ministerium endnu, og det er dermed endnu uvist, hvordan landdistrikter vil komme til at indgå og snitfladerne bliver til andre ministerier. Landdistrikternes Fællesråd håber på et slagkraftigt ministerium, som vil samle mange væsentlige forhold omkring landdistrikter og eventuel også yderområder. Steffen Damsgaard håber ikke, det bliver et ”smalt” ministerium på landdistriktsområdet.

Landdistrikternes Fællesråd har under regeringsforhandlingerne fremsat forslaget om at danne Ministeriet for Regional Udvikling & Landdistrikter. Forslaget er først sendt til politikere og efterfølgende for en uge siden offentliggjort i medierne. Selvom det nye Ministerium for By, Bolig og Landdistrikt skulle blive anderledes end forslaget fra Landdistrikternes Fællesråd, så vækker det nye initiativ stor glæde i organisationen.

Landdistrikternes Fællesråd har længe set frem til det nye Udvalg for Landdistrikter og Øer i Folketinget. Det er et udvalg, som organisationen har arbejdet hårdt for gennem de seneste 3 år, og som i 2011 blev vedtaget til ikrafttræden efter det nylig folketingsvalg. Formand Steffen Damsgaard ser frem til det forventede samarbejde mellem bl.a. det nye udvalg og ministeriet.

Dette indlæg blev udgivet i Formandens indlæg, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Stor tilfredshed med minister for landdistrikter

 1. Tenna Winther skriver:

  VÆKSTDANMARK
  Jeg har et forslag til et nyt navn i stedet for “UDKANTSDANMARK”, for det er negativt ladet.
  Kald det i stedet VÆKSTDANMARK. Eller find et bedre ord.
  Der er mange positive grunde til at flytte ud fra de store byer og til at starte virksomhed der.
  Der er nemlig plads til vækst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *