Millioner til grønne arbejdspladser

[Fødevareministeriet] Regeringen har reserveret 280 mio. kr. til grøn udvikling og etablering af nye grønne arbejdspladser i landdistrikterne. Pengene skal medfinansiere kommunernes og regionernes egne indsatser og kan skabe hundredvis af nye job.

Der skal grønne initiativer og job ud i de danske lokalområder. Derfor sætter Fødevareministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter nu 280 mio. kr. af til for eksempel miljøteknologi, grøn infrastruktur, fødevareproduktion, natur- og kulturturisme og meget andet.

”En grøn dagsorden inden for turisme, kultur, fødevareproduktion eller naturgenopretning kan skabe aktivitet og vækst i alle afkroge af landet. Den her indsprøjtning giver plads til en mærkbar indsats, og jeg forventer, at midlerne kan skabe flere hundrede nye arbejdspladser i landdistrikterne. Det er bare med at komme i gang med at søge ude i regioner og kommuner, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Op til 300 nye stillinger i Syddanmark
I Syddanmark og på Fyn forventer regionen, at indsatsen kan skabe eller fastholde op til 300 nye stillinger i regionen, heraf 250 arbejdspladser i de små kommuner. Det skal ske ved blandt andet at satse på at lave nye oplevelser for turister i det fri via forbedringer og bedre adgangsforhold til naturområder.

”Landdistrikterne kan byde på masser af naturoplevelser for både danske og udenlandske turister. Og naturturismen kan bidrage til at skabe arbejdspladser i områder af Danmark, hvor der er hårdt brug for dem. Derfor er det også glædeligt, at vi nu har reserveret penge, som kan bruges til at udvikle naturturismen yderligere”, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Regionerne og kommunerne har selv i fællesskab udarbejdet de områder, de vil satse på. F.eks. har fokus i Region Midtjylland været på flora og fauna og på Sjælland udviklingen i fødevare- og turisterhvervet. Fødevareministeriet har godkendt planerne og bidrager til finansieringen af aktiviteterne med EU’s landdistriktsmidler.

Fakta
Projektmidlerne kommer fra Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Pengene skal være med til at realisere lokale udviklingsprojekter inden for et geografisk eller tematisk område, som vil bliver medfinansieret med 70 mio. kr. om året fra EU.

For hver krone landdistrikterne modtager i støtte via EU-midler, skal regionerne og kommunerne skaffe tilsvarende medfinansiering via offentlige midler for at gennemføre projektet.

Læs mere om initiativet: www.landdistriktsprogram.dk/lokale_udviklingsstrategier.aspx?ID=81480

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.