Lokalsamfund styrkes af fibernetaftale i Syd- og Sønderjylland

[Landdistrikternes Hus] Landdistrikternes Hus og SE (Sydenergi) har lavet en aftale, der kan give hurtig internet til lokalsamfundene i Syd- og Sønderjylland.

Alle eksperter peger på, at lynhurtige fiberbredbåndsforbindelser er et af de helt store værktøjer, der kan skabe landsbyudvikling. Fiberforbindelserne er videnssamfundets motorveje, og med motorveje kommer erhvervsudvikling. Vidensmedarbejdere får mulighed for effektive hjemmearbejdspladser, og virksomhedernes konkurrenceevne stiger markant med øget produktivitet og bedre adgang til kunder og forretningspartnere over hele verden.

Med det afsæt opfordrer Landdistrikternes Hus og SE nu alle Syd- og Sønderjyske landsbyer til at skabe lokal opbakning til fiberbredbåndet, fordi det vil bidrage til en fremtidssikring af lokalsamfundet. Derudover tilbyder Landdistrikternes Hus og SE alle landsbyer i SEs dækningsområde, som kan skabe en lokal tilslutning på 50 pct. eller mere, en kontant bonus, der skal gå til lokale udviklingsprojekter i lokalområdet.

– Vi har lavet en rigtig spændende aftale, som alle vinder på. SE vil gerne udbrede deres fiberbredbånd til endnu flere husstande i Syd- og Sønderjylland. Landsbyerne ønsker udvikling, og vi vil gerne hjælpe dem med at skabe den udvikling. Vi står således med et godt tilbud i hånden, som vi forventer mange vil tage imod, forklarer Carsten Blomberg Hansen, direktør for Landdistrikternes Hus.

Erfaringer fra lokalsamfund i bl.a. Varde Kommune viser, at netop mulighederne for at fremtidssikre lokalsamfundene er en kæmpe motivationsfaktor, og at aftalen derudover kan skabe nye økonomiske ressourcer i landsbyerne, er blot et yderligere plus:

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *