Livskraft i udkanten

[Vest-Møn lokalråd] Messe på Vest-Møn skal skabe nye samarbejdsmuligheder mellem virksomheder og borgere. Målet med messen er at skabe vækst og gøre Vest-Møn til et attraktivt bosætningsområde. 

Befolkningsprognoser viser, at der i områder er nedgang, og man kan så vælge, om man vil skubbe til nedgangen ved f.eks. at lukke institutioner, men man kan også vælge at støtte træet, så det får et bedre rodnet, dvs – hvad kan vi gøre lokalt, for at ændre en nedadgående befolkningsprognose?

I Vest-Møn Lokalråd vælger vi det sidste. Vores første støttepind er afholdelse af Vest-Møn-Messe som løber af staben den 8. oktober 2011. på Fanefjordskolen, Fanefjordgade 143-45, 4792 Askeby

”Med denne messe håber vi, at der virksomhederne imellem og med beboerne i lokalområdet kan skabes nye samarbejdsmuligheder, således at der skabes grundlag for udvikling og udvidelse af de eksisterende virksomheder.” udtaler Eva Vestergaard, medlem af Vest-Møn Lokalråd.

”Alle virksomheder, institutioner og foreninger i området er inviteret til at få en gratis stand på messen og vise hvem de er, hvad de kan og hvad de gerne vil – Vest-Møn-Messen vil således præsentere hele området med alt hvad vi kan indenfor erhverv, kultur og fritid. På sigt håber vi at dette initiativ kan være med til at skabe vækst i vores område og gøre Vestmøn endnu mere attraktiv som bosætningsområde.”

Der er tilmeldt 43 stande, meget bredt repræsenteret indenfor erhvervs-, fritids- og foreningslivet.

Dagens program:
Kl. 10.00 – Velkomst og åbning af messen
Kl. 10.15-10.30 – konsulent Mona Hvid, Landliv, ”Bosætningsprojektet – fakta, visioner,muligheder
Kl. 11.30-11.50 – proceskonsulent Begitta Blahaut, Guldborgsund Kommune, ”Landsbyfortællinger på jagt efter folkesjælen”
Kl. 13.00-13.20 – Direktør Mette Juul, Præstø, ”Netværk – hvad kan de bruges til?”
Kl. 16.00 – Messen slutter for publikum
Kl. 16.15-17 – reception for deltagerne

LØBENDE AKTIVITER:
Åbne stande
Netværksdannelser
Café
Aktiviteter
idéhjørnet

”Det bliver et rigtigt hyggeligt arrangement med mange mennesker. Vi tror på, at messen vil trække mange besøgende. Dette arrangement henvender sig såvel til de lokale som til udefrakommende, der er interesseret i at vide, hvad området kan tilbyde. Vores håb er, at vi med denne messe kan være med til at tiltrække flere beboere til området” siger Eva Vestergaard, som er kontaktperson, tlf. 25475099

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *