LDF chokeret over Vestagers afvisning af væksthjælp

[LDF] Landdistrikternes Fællesråd er chokeret over en udmelding fra Margrethe Vestagers (R) i Jyllands-Posten i denne uge. Her afviser økonomi- og indenrigsministeren alle ideer om at lave mindre vækstpakker, der er rettet mod specifikke brancher og geografiske områder, der slås med lav vækst og høj ledighed.

Dermed er der ingen udsigt til målrettede tiltag, der kan styrke økonomien og skabe nye arbejdspladser i Danmarks landdistrikter og yderområder. Det står Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, meget uforstående overfor.

 – Vi har netop brug for målrettede tiltag, som kan skabe bedre rammer for brancher og erhvervsklynger, der har et stort potentiale, og som er stærkt repræsenteret i landdistrikter og yderområder. Tiltag, som ville gavne virksomhedsudviklingen og bidrage til hele landets samlede vækst, udvikling og beskæftigelse, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Formanden betoner, at der er et uudnyttet potentiale inden for nogle erhverv, som har eller kan få stor betydning for beskæftigelsen i landdistrikter og yderområder. Her tænkes der f.eks. på fødevareerhvervet, turismeerhvervet og andre virksomhedsklynger, som i dag langt fra udnyttes fuldt ud, fordi der enten er behov for kick-start hjælp, eller fordi der er lovgivning eller andre vitale ting, der står i vejen for at skabe udvikling.

Arrogant holdning
Der er i forvejen nok af udfordringer og store barrierer for vækst, udvikling og beskæftigelse i landdistrikterne og især i yderområderne. Her kan nævnes manglende finansiering for erhverv, hindringer og begrænsninger i produktion for f.eks. landbrug samt turismeerhverv, manglende lynhurtig bredbånd osv.

– Det, der sker uden for de største byer og vækstcentre, interesserer åbenbart ikke økonomi- og indenrigsministeren. Det er en arrogant holdning over for den del af befolkningen, som bor i landdistrikter og yderområder, og som gerne vil skabe vækst og udvikling til gavn lokalt og for hele samfundet, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.