LDF begejstret for finanslovsforslag om fradrag på bredbånd

De Konservative kastede tirsdag aften et forslag på finansminister Bjarne Corydons (S) bord, der skal gøre det fradragsberettiget at få etableret en hurtig bredbåndsforbindelse. De Konservative vil afsætte 150 mio. kr. til, at danskerne uden for byområderne får råd til bredbånd.

Landdistrikternes Fællesråd modtager forslaget med glæde. Hurtig internetforbindelse er efterhånden lige så vigtig i et hus som vand og el, og i dag har mange borgere i yderområderne dårlige muligheder for at komme på fibernettet.  

– I dag kan menigmand blive mødt med en udgift på mange tusinde kroner for at få etableret en hurtig bredbåndsforbindelse, og dertil kommer, at der ofte er en længere tidshorisont, før det kan lade sig gøre, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd til en artikel fra Ritzau, som er blevet bragt i adskillige landsdækkende aviser.

Gavner både bosætning og erhvervsudvikling
Det er de Konservatives ønske at udvide den såkaldte boligjobordning, så man også kan få fradrag for at blive koblet på fibernettet. De 150 mio. kr., de vil afsætte til ordningen, vil ifølge partiet give 60.000 tilslutninger og skabe cirka 700 nye arbejdspladser.

Landdistrikternes Fællesråds formand er glad for K-forslaget om den økonomiske gulerod, der vil kunne få flere til at bestille en bredbåndsforbindelse. Det vil også sætte gang i efterspørgslen, så ventetiden bliver kortere, mener formanden.

– Fiberselskaberne vil være mere offensive med at grave fiber ud til folk, som er bosiddende i landets yderområder. Det styrker erhvervsudviklingen og bosætningen, siger han og kalder de konservatives forslag for “et rigtig godt skridt i retning af visionen om at få lynhurtigt bredbånd til alle”.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to LDF begejstret for finanslovsforslag om fradrag på bredbånd

  1. Claus Lyngby Petersen skriver:

    Det er et rigtig godt forslag, men det vil jo være naturligt at spørge, hvor de 150 mio. kr. skal skaffes fra – og hvordan de Konservative er nået frem til, at dette skulle være et tilstrækkeligt beløb? Jeg har ikke set udkastet eller forslaget, men jeg kunne forestille mig, at det er noget med at borgerne selv kan koble sig på de digitale-fiber-motorveje, som kommunerne nu kan lægge ud til deres institutioner, med krav om at de skal kunne servicere andre end blot Kommunerne. Men mig bekendt er der stadig lang vej til, at Kommunerne får etableret disse ‘motorveje’. Er derfor spændt på at se forslaget, som har mange gode intentioner, men som umiddelbart vurderes til at kunne have lidt sten i skoen……!

Der er lukket for kommentarer.