Landtv laver landsbyportræt: Bækmarksbro – bæverens by

Klik på billedet for at se videoportræt af Bækmarksbro

[Landtv] Landdistrikterne er under forandring, og de fleste landsbyer skal vælge mellem udvikling eller afvikling. En af de landsbyer, der i høj grad har valgt udviklingsvejen, er Bækmarksbro i Vestjylland. Den ligger midt i den natur, som man har sat bævere ud i for at skabe et nyt og mere dynamisk landskab.

På samme måde har borgerne i Bækmarksbro valgt at søsætte en stribe nye initiativer for at få andre end bæveren til at bosætte sig i landsbyen, der har været præget af lukkede butikker og huse, der ikke blev investeret i.

– Vi var nogle, der var meget bekymret for, hvad forfaldet kunne udvikle sig til. Hvis du er omgivet af huse, der er ved at falde sammen, er der ikke nogen, der vil flytte hertil, og husenes værdi falder. Så vi var nødt til at gøre noget, siger Orla Østerby.

Han er leder af landsbyens fritids- og idrætscenter, Tangsø Centret, og lokalt byrådsmedlem.

Større udviklings- og forskønnelsesplan
Løsningen blev en langsigtet udviklings- og forskønnelses-plan for Bækmarksbro, som borgerne i et samarbejde med Lemvig Kommune i løbet af de seneste år har realiseret med offentlige investeringer for 10 millioner kroner.

LandTV har besøgt landsbyen og beskriver i programmet ”Bækmarksbro – bæverens by”, hvordan man laver byfornyelse på landet og forsøger at vende udviklingen.

I dette tilfælde har borgerne blandt andet valgt at tage et udvidet ansvar for landsbyens børneliv. Den lokale idrætsforening sørger således for både morgenidræt og ekstra valgfag til de ældste elever, samtidigt med at den som det første sted i landet har overtaget driften af skolefritidsordningen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.