Landsbyernes Dag sætter fokus på netforbindelser i landdistrikterne – sidste chance for tilmelding

Landdistrikternes Fællesråd og Danske Landsbyer holder Landsbyernes Dag i Thyregod lørdag den 17. marts. Der bliver i år sat fokus på bredbånd og hurtig internets betydning for erhvervsudvikling og bosætning på landet.

Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen siger om årets tema: ”Danskerne bruger internettet til flere og flere af deres daglige gøremål – ikke mindst i forbindelse med forskellige former for offentlig service. Det kræver gode internetforbindelser i hele landet, og den udfordring tager regeringen meget alvorligt. Det er også derfor, regeringen har en ambitiøs målsætning om at forbedre bredbåndsforbindelserne i hele Danmark, så alle borgere får adgang til 100 Mbit/s senest i 2020. Jeg er glad for, at Landsbyernes Dag bliver brugt til at drøfte dette vigtige emne, og jeg ser meget frem til at høre nærmere.”

Betydning for bosætning og erhvervsudvikling
Deltagerne i Landsbyernes Dag skal blandt andet høre om, hvorfor Vejen Kommune har satset stort på at få fibernet ud til alle borgerne, hvad det betyder for en gårdejer, slagter og boligudlejer fra Asnæs ved Kalundborg at have dårlig forbindelse.

Efter en paneldebat skal deltagerne samle et katalog over udfordringer, dilemmaer og gode ideer, som bliver afleveret til Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer og til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Der er således lagt op til en spændende dag, hvor deltagerne selv skal være med til at debattere og komme med ideer til, hvordan man undgår, at folk og virksomheder i fremtiden ikke fravælger landsbyerne pga. dårlige internetforbindelser.

Alle landsbyer er velkomne
Landsbyernes Dag er en tilbagevendende begivenhed, der tager et tema op, som er aktuelt for livet i landsbyerne og deres mulighed for at udvikle sig. Til arrangementet har deltagerne mulighed for at udveksle erfaringer og netværke med andre landsbyboere. Der er også mulighed for at vise projekter og gode eksempler fra sin landsby. Alle landsbyer i Danmark har mulighed for at deltage.

Hvis du i sidste øjeblik er blevet opmærksom på Landsbyernes Dag og gerne vil deltage, kan du tilmelde dig indtil fredag aften senest kl. 21 til sd@landdistrikterne eller på tlf. 2639 6683.

Fakta
I 2012 afholdes Landsbyernes Dag, lørdag den 17. marts kl. 9.30 påThyregod Kursuscenter, Skolegade 8, Thyregod, 7323 Give.

Foreningen Landdistrikternes Fællesråd og afdelingen Danske Landsbyer står for arrangementet med støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Landsbyernes Dag sætter fokus på netforbindelser i landdistrikterne – sidste chance for tilmelding

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 16. marts 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *