Landdistriktsordfører ønsker flere infrastrukturmidler til de danske øer

[DR – P4 Bornholm] På Folkemødet på Bornholm kom det ofte frem i debatterne, at bornholmerne ønsker, at tilgængeligheden til øen bliver forbedret. Det skal bl.a. ske i form af billigere færgebilletter, hvilket vil have en positiv effekt på turismen, bosætningen på øen og det borholmske erhvervsliv generelt.

Ønsket er dog ikke blivet modsvaret med en større pose penge til den bornholmske færgedrift fra statens side, men det kan der nu blive lavet om på. I hvert fald hvis det står til Dansk Folkepartis landdistriktsordfører Mette Hjermind Dencker, der har rejst emnet om færgepriser til de danske øer i Folketinget.    

Går ud over bosætning og turisme
– Færgepriserne afholder folk fra at bosætte sig på øerne – og de går også ud over turismen. Jeg synes, det er på tide, at vi begynder at prioritere øerne noget højere, udtaler hun til P4 Bornholm.

Landdistriktsordføreren har derfor stillet spørgsmål til transportministeren om, hvor stor en del af statens udgifter på trafikområdet, som går til øer som Bornholm, Samsø og de mindre øer. 

   

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.