Landdistrikter vil holde på borgerne

LAG Ringkøbing-Skjern, Landdistriktsrådet, politikere samt repræsentanter for kommunens borger- og sogneforeninger har på deres halvårlige møde diskuteret, hvordan de bedst kan holde på borgerne.

Generelt har landdistrikterne fokuseret på at markedsføre deres område for at tiltrække nye borgere – og knapt så meget på at fastholde borgerne.

Hvert år vælger tusindvis af borgerne at flytte fra by til land. De fleste er børnefamilier og ældre fra storbyer, og en femtedel vælger hurtigt at flytte tilbage til byen igen.

En rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut anbefaler netop en række tiltag, der skal få tilflytterne til at blive boende. Det handler om at byde ordentligt velkommen, og at lokale ambassadører hjælper de nye til rette i lokalsamfundet.

Men det handler også om at sikre et serviceniveau, så beboerne kan få hverdagen til at hænge sammen.

På mødet drøftede deltagerne blandt andet, hvordan landdistrikterne kan sikre et vist serviceniveau – uden at belaste kommunens budgetter. En af ideerne var en såkaldt landsbypedel, som kunne finansieres via pasningen af kommunens grønne områder.

– Det var et meget positivt møde mellem de forskellige interessentgrupper. Der blev luftet både iderigdom og lydhørhed for hinandens bidrag, siger Suzanne Eben Ditlevsen, strategikonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.