Kvitterer for landdistriktsministerens udmelding

[LDF] Landdistrikternes Fællesråd er glade for, at minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) nu giver udtryk for, at han vil mødes efter sommerferien med relevante parter og diskutere manglende lånelyst blandt realkreditselskaberne til interesserede boligkøbere i landdistrikter og yderområder.

Landdistrikternes Fællesråd tager gerne imod invitationen til at deltage i møderne med ministeren og realkreditselskaberne.

– Vi får klare meldinger fra mange af landets landdistrikter og yderområder, hvor interesserede boligkøbere får nej til realkreditfinansiering. Det hører vi bl.a. ofte fra privatpersoner og ejendomsmæglere, når vi er rundt i landet. Vi bliver mødt med, at det er svært at få realkreditlån, også selvom der er tale om købere med en fornuftig økonomi, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikternes Fællesråd vil i øvrigt gerne bringe en yderligere ret omfattende problemstilling ind i debatten, nemlig den generelle udfordring for erhvervsbelåning, herunder de enkelte virksomheders problemer med at få realkreditlån til at udvide produktionsfaciliteter og dermed fundamentet for at skabe udvikling og flere arbejdspladser i landdistrikter og yderområder.

Læs også: Carsten Hansen vil drøfte realkredit efter sommerferien  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.