Kreativt kontorfællesskab i landsby udvider

Kontorfællesskabet ligger i det gamle andelsmejeri i Stadil. At der nu er fuld hus markeres med reception og åbent hus den 15. marts 2013 fra kl. 13.00 til 16.00.

I landsbyen Stadil i Ringkøbing-Skjern Kommune har “Kontorfællesskabet Kærnestuen” fået gang i butikken. Med en tilgang på to nye freelancere, huser mejeriet nu i alt seks enkeltmands-virksomheder. Virksomheder, der alle beskæftiger sig med forskellige former for kreativ produktion.

Siden 1. januar 2011 har indretningsarkitekt Tina Switzer, træ-kunstner Frank Switzer og journalisterne Jette Sørensen, Helle Ringgaard og Erik Poulsen haft til huse i mejeriet. Men nu har stedet tiltrukket yderligere to medie-folk: Fotograf Jørn Deleuran og journalist Morten Bergholt.

Mens stedet hidtil har været bemandet med folk fra eller tæt på Stadil, så har de to sidste en smule længere til arbejde. Jørn Deleuran bor tæt på Kloster og Morten Bergholt tæt på Vemb.

Dét at de nye folk kommer udefra opfylder netop et af de succeskriterier, som initiativtagerne til kontorfællesskabet i den lille landsby satte sig, da forvandlingen af mejeriet blev sat i gang med støtte fra blandt andet Region Midtjylland, LAG Ringkøbing-Skjern og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Foto, radio, tv, tekst og kurser
Fotograf Jørn Deleuran har indtil 2012 været fotograf på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Nu satser han på opgaver, der spænder over reportage, sport, portræt, både virksomheds- og personportrætter, landskabsfotografi og video.

Journalist Morten Bergholt vil med “Bergholts Bureau” og 18 års erfaring fra DR i ryggen lave journalistik, radio- og tv. Desuden kurset “Den Levende Livsfortælling”. En oplæring i at skabe en digital biografi af egne foto og film.

Fordele ved fælleskabet
– Fordelen ved et kontorfællesskab er helt klart, at man kan trække på hinandens erfaringer. Selv om vi laver noget meget forskelligt, så er der også mange fællestræk ved at etablere og drive en mikro-virksomhed, siger de to nystartede ”mejerister”.

Fire ud af de seks virksomheder i Stadil Gl. Mejeri beskæftiger sig med journalistik og kommunikation. Det betyder også, at de kan være fælles om opgaver og tilbud. Fotograf Jørn Deleuran og journalist Morten Bergholt er således allerede i gang med deres første fælles opgave, der blandt andet handler om at producere video-indslag til et web-site.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.