Konference sætter fokus på transport i landdistrikter

[Landliv] Der skrives og tales meget om, når der er for meget trafik, mens der ikke er meget fokus på en anden stor udfordring: steder, hvor der ikke er meget trafik – nemlig i landdistrikterne. Lokalråd fra Sandved, Tornemark, Vordingborg og Fejø sætter nu fokus på problemet og afholder en konference den 5. november med overskriften “Transport i landdistrikter – kan vi gøre det anderledes og bedre?”

På konferencen er der oplæg fra Niels Agerholm, der forsker i transport på landet på Aalborg Universitet, men konferencens væsentligste formål er, at folk, der bor på landet, selv er med til at finde på nye løsninger. 

”Det er alfa og omega at de små samfund har noget transport, der passer med et fornuftigt hverdagsliv” siger Henny Jørgensen, Præstø Lokalråd ” Her tænker jeg på børn og unge, der skal pendle i mange timer for at komme til skole og uddannelse og til noget i fritiden, men tænker bestemt også de ældre, så de fortsat kan have et aktivt socialt liv og være udadvendte så længe som muligt.”

Nye ideer på bordet
De offentlige kasser bugner ikke med penge, og det betyder at man ikke kan forvente at der sker en øgning i den kollektive trafik. Samtidig er der mange, der slet ikke kender til de muligheder, der er for fleksibel kollektiv trafik og ”Kan vi finde nye måder i lokalsamfundet, hvor vi også hjælper hinanden med transport?” fortsætter Henny Jørgensen.

De offentlige kasser bugner ikke med penge, og det betyder nedskæring på den kollektive trafik i de tyndt befolkede områder. Skal alle, der bor på landet, have 2 biler? Eller hvad kan der tænkes nyt og anderledes for at få løst det.

Spørgsmålet er så svært, at hverken politikere eller forskere står i kø for at komme med gode svar – men kunne de, der bor på landet komme med nogle gode bud på, hvad der er af behov, og komme med forslag til hvordan vi kan gøre det anderledes og bedre.

”Det skulle helst ikke være transportproblemet, der gør, at der bliver færre, der vælger at bo på landet” siger Søren D Andersen fra Lokalrådet for Sandved og Tornemark.

Konference den 5. november
Lokale fra landdistrikterne inviteres til konference lørdag den 5. november i Borup Ris Skole i Sandved for at vi sammen kan tage fat på at få afdækket behovet og se på ideer til, at der bliver en bedre transport på landet. Program og tilmelding på www.transportpaalandet.dk

Projektet har fået støtte fra Landdistriktspuljen, og afvikles i samarbejde med Landliv a/s.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

2 svar til Konference sætter fokus på transport i landdistrikter

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 28. oktober 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

  2. Pingback: Konference sætter fokus på transport i landdistrikter « Sønderborg kommune på InfoLand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *