Konference sætter fokus på succes-samarbejde

[Tønder Kommune] Foreningslivet blomstrer i Tønder Kommune. Opskriften på succeser, der avler succeser, er samarbejde i klubber og foreninger. Det skal nu synliggøres på fritidskonference.

I Tønder Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling har man svært ved at få armene ned af bare begejstring over den rivende udvikling, som finder sted ude i kommunens mange klubber og foreninger. ”Og der er heller ingen grund til at dæmpe begejstringen” siger Kurt Smidt fra afdelingen, ”tværtimod!”

En hyldest til det succesfulde samarbejde

I stedet inviterer Kultur- og Fritidsudvalget i tæt samarbejde med Folkeoplysningsudvalget alle klubber og foreninger i Tønder Kommune til fritidskonference under titlen, ”Succes & samarbejde”, lørdag den 19. november i Branderup Aktivcenter.

Her vil det succesfulde samarbejde i kommunens klubber og foreninger blive synliggjort bl.a. med succesberetninger fra det virkelige liv, workshops, foredrag med den tidligere OL-guldvinder og verdensmester i succes og samarbejde Eskild Ebbesen, og ikke mindst uddeling af årets foreningspriser.

-Det er vigtigt for os at viske de negative skygger væk over udviklingen i landets yderområder og sørge for at fortælle de gode historier, der finder sted – og dem er der mange af i Tønder Kommune, fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Stig Bæk Andersen, som også er en af hovedentreprenørerne bag fritidskonferencen.

3 succesberetninger fra det virkelige liv
På konferencen, som er den første af sin slags i Tønder Kommune, bliver der mulighed for at høre tre forskellige succesberetninger fra det virkelige fritidsliv i Tønder Kommune.

Først vil en repræsentant fra Frifelt SF fortælle om, hvordan man succesfuldt kan planlægge arbejdet om at tiltrække nye medlemmer til klubberne og foreningerne. Senere vil en repræsentant fra Ellum BMX-klub fortælle om, hvordan et stærkt lokalt samarbejde i Ellum gjorde det muligt at stable et succesfuldt DM-arrangement på benene. Til sidst vil en repræsentant fra Bedsted UIF, som i øvrigt er udtaget til DM i foreningsudvikling, fortælle om, hvordan foreningen fik succes med nye frivillige ledere.

Vejen til succes
…Behøver ikke at være lang og snoet. Til fritidskonferencens fem planlagte workshops har arrangørerne allieret sig med erfarne kræfter fra feltet inden for klub- og foreningsudvikling. Her kan konferencedeltagerne se frem til at hente gode fifs om succes og samarbejde i praksis inden for områder som foreningsøkonomi, redning af forening i krise, forældreinvolvering, samarbejde omkring talentudvikling og nye succeser.

– Vi har lagt mange kræfter i at stable arrangementet på benene, og vi glæder os meget, siger Keld Stenger, der er formand for Folkeoplysningsudvalget. Han håber på massiv tilslutning og på, at der nu én gang for alle kan sættes en stor fed streg under, at succesfuldt samarbejde er muligt i Tønder Kommune.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *