Kommune og region i fælles indsats for at tiltrække læger til Guldborgsund

[Guldborgsund Kommune] Region Sjælland og Guldborgsund Kommune vil nu gøre noget ved lægemanglen i Guldborgsund Kommune. De er bl.a. blevet enige om en fælles rekrutteringsindsats.

– Region og Guldborgsund Kommune vil i et samarbejde medvirke til at sikre, at der er de rammevilkår, der skal til for at få tiltrukket flere læger til området. Det skal synliggøres, hvilke muligheder lægerne får, når de nedsætter sig i Guldborgsund Kommune, siger John Brædder.

– Der skal arbejdes på flere fronter, og lægerne selv udgør en vigtig brik i de fortsatte rekrutteringsforløb. Vi skal fortælle de gode historier, og lægerne skal være med til at vise kommende lægekollegaer, hvordan de kommer godt i gang i deres praksis, siger regionrådsformand Steen Bach Nielsen.

Fælles interesse for at sikre lægedækning
Begge understreger at såvel region, læger og kommune har en fælles interesse i, at der er lægedækning.

– De praktiserende læger har en central og vigtig rolle som leverandør af sundhedsfaglige tilbud til borgerne i hele regionen. De har nemlig et medansvar for at sikre lægedækningen inden for overenskomstens rammer, siger Steen Bach Nielsen og fortsætter:

– Der er flere muligheder for, at lægerne kan hjælpe til med at forbedre dækningen. Fx ved at de praktiserende læger øger deres patientgrundlag eller ansætter personale på fuld tid i stedet for på deltid, siger Steen Bach Nielsen.

For at sikre alle borgere lægebetjening har Region Sjælland siden april 2011 serviceret mere end 4000 borgere i regionsklinik med læger, sygeplejersker og sekretærer i Nykøbing Falster. 

– Når de læger, vi har i nærmeste fremtid, formentlig ønsker at gå på pension, skal vi være klar med nye læger, enten i de eksisterende praksis eller i en lægeklinik med faste læger, tilføjer John Brædder.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.