Kirke bliver til eksperimentarium

[P4 Midt & Vest] Der er for få kirkegængere og mangel på præster. Det er virkeligheden for mange små kirker – især i yderområderne. I Thy er der fire sogne, som slår sig sammen og nu forsøger med en mere moderne tilgang.Her bliver Kallerup Kirke sydvest for Thisted simpelthen omdannet til et eksperimentarium.

Det er planen, at de gamle kirkebænke bliver fjernet, så rammerne bliver mere moderne og frie og dermed indbyder til andre former for aktiviteter.

I stedet for at drosle ned på aktiviteterne som del af en sammenlægning satser Kallerup på en ny præst, som er med på at skabe det, menighedsrådet selv beskriver som et eksperimentarium.

– Så kan vi møblere om og gøre kirken egnet til andre aktiviteter såsom film-, musik- og debataftener, forklarer næstformanden for menighedsrådet, Jytte Nielsen.

Planen er, at der fortsat skal være højmesse i Kallerup Kirke en gang om måneden.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Kirke bliver til eksperimentarium

  1. Henry Hansen skriver:

    Ansæt en præst hvis hjertesag det er at forkynde evangeliet som det står i skriften, så strømmer folk til kirken, det får folk ikke andre steder, men underholdende arrangementer, magter folkekirken ikke alligevel, det er underholdningsindustien meget bedre til. så det falder hurtigt til jorden. Jeres næste problem kan så blive at oprette nogle lokaler i tilknytning til kirken, for det bliver der behov for, og dertil egner de middelalderlige kirker sig ikke, men det er vel et luksusproblem.
    M. v. h.
    Henry Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *