Højere fradrag godt for landsbyer

[P4 Midt Vest] Større fradrag for befordring mellem hjem og arbejde er til fordel for udviklingen i landdistrikterne. Det mener landdistrikternes formand, som derfor glæder sig til tirsdagen nyheder fra Skatterådet.

Når Skatterådet mødes tirsdag den 12. december, ventes rådet nemlig at træffe beslutning om at hæve befordringsfradraget for næste år. Både når det gælder selve fradraget pr. kilometer og grænsen for, hvornår man skifter fra høj til lav takst. I dag får pendlerne to kroner pr. kilometer op til de 100 km og derefter kun en krone. Den grænse forventes næste år at blive ændret til 120 kilometer.

Godt nyt for Udkantsdanmark
– Det er godt nyt for udkants-Danmark, siger Steffen Damsgaard fra Lemvig, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

– Større befordrings- eller kørselsfradrag fremmer mobiliteten, og det er til fordel for de mindre bysamfund, hvor der ofte er langt til arbejdspladserne, siger han.

Der er allerede i dag en særordning for såkaldte udkantskommuner, hvor der ikke er nogen øverste kilometergrænse for det høje fradrag. Men i forhold til den ordning er der kun én udkantskommune her i landsdelen. Det er Morsø Kommune.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.