Herning Kommune bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd

[LDF] Udviklingen i kommunens landsbyer skal understøttes. Derfor har Herning Kommune nu meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd.

Herning Kommune har netop meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd. Formålet er dels at blive endnu bedre til at understøtte udviklingen i kommunens landsbyer, dels i fællesskab med andre kommuner og organisationer at påvirke landdistriktspolitikken på landsplan.

– Det skal ses som et offensivt skridt. Mange aktiviteter på Herning-egnen er naturligt centreret i selve Herning, som er lokomotivet i Midt- og Vestjylland. Men i oplandet har vi en række mindre, velfungerende og meget aktive bysamfund, som vi gerne vil støtte bedst muligt, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

Ønsker så stærk medlemsorganisering som muligt
Landdistrikternes Fællesråd ønsker en så stærk organisering som muligt, og formand Steffen Damsgaard er derfor meget tilfreds med at få Herning som medlemskommune.

– Herning er en geografisk stor kommune med mange landsbyer, og vi glæder os til at komme i dialog med politikerne i Herning Kommune, siger Steffen Damsgaard og fortsætter.

– At Herning Kommune har valgt at blive medlem af Landdistrikternes Fællesråd viser, at kommunen vil noget med sine landsbyer. Vi forventer os således meget af samarbejdet, og vi er sikre på, at Herning Kommune vil udnytte de muligheder, som et medlemskab giver og også være med til at udvikle og gøre organisationen endnu stærkere.

Landdistrikternes Fællesråd arbejder med landdistriktsudvikling på to niveauer. Det overordnede politiske (kommunal-, regional- og landspolitisk), der skal sikre bedre basale rammevilkår for landdistrikter og yderområder. Og de mere borgernære tiltag, der skal motivere de enkelte lokalsamfund til selv at skabe udvikling.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Herning Kommune bliver medlem af Landdistrikternes Fællesråd

  1. Bruno Madsen skriver:

    Det er særdeles godt at vi nu får Herning Kommune på medlemslisten i Landdistrikternes Fællesråd.
    Kommunen kan tage ved lære af andre kommuner, men vil også kunne give andre kommuner nogler gode råd med på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *