Helligdage afgørende for ferieindustri

[JP] I et samlet indlæg i Jyllands-Posten den 24. maj 2012 advarer De Samvirkende Købmænd, Ferieudlejernes Bracheforening, Campingrådet, Danske Restauranter& Caféer, Dansk Detail og Foreningen for Forlystelser i Danmark Regeringen mod at afskaffe helligdage. En afskaffelse kan få en negativ betydning i forhold til job i yderområderne.

Det vil især gå ud over kystturismen, som står for 34 mio. årlige overnatninger og dermed
størstedelen af de danske og udenlandske overnatninger, og en del af dem finder sted i helligdagene.

– Kystferie er en højsæsonvare, der topper i sommermånederne, men som også er afhængig af den omsætning, der skabes til påske, bededag, kristi himmelfartsdag og pinse. Uden disse mindre højsæsoner forsvinder fundamentet for at drive handel og for at komme som turist langs kysterne, skriver de i indlægget.

De mener, at det helt sikkert vil gå ud over feriehusudlejerne og og campingpladserne, der vil miste overnatninger og det vil samtidig ramme selskabsarrangementerne på kroerne og restauranterne, hvilket vil føre til tab af arbejdspladser.

– Hvis danskerne skal arbejde mere, er det langt mere fornuftigt at se på den ugentlige arbejdstid, betalt frokostpause eller færre feriedage i ferieloven. Regeringens trusler om at pille ved helligdagene skaber utryghed, mindsker investeringerne og skader turismen i det Udkantsdanmark, som de fleste ellers er enige om at ville styrke, hedder det til sidst i indlægget.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Helligdage afgørende for ferieindustri

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 25. maj 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *