Havde håbet på mere plads til yderområder i regeringsgrundlaget

[Landdistrikternes Fællesråd] Det 80-siders regeringsgrundlag nævner yderområder og landdistrikter i meget begrænset omfang. Der er kun blevet plads til fire linjer til trods for, at der er udnævnt en minister for landdistrikterne. Landdistrikternes Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, havde forventet flere informationer om, hvad man agter at gøre for yderområder og landdistrikter.

I regeringsgrundlaget står der følgende afsnit:

Aktiv hjælp til yderområderne
“Nogle af de yderste egne af Danmark er præget af stagnation og tilbagegang. Der skal også skabes en positiv udvikling i yderområderne. Det er samtidigt afgørende for udviklingen i yderområderne, at landbrugets økonomi stabiliseres, så erhvervet fortsat kan bidrage til beskæftigelsen i udkantsområderne.”

Landbrugs- og fødevareerhvervene, som har stor erhvervs- og beskæftigelsesmæssigt betydning i yderområderne, fylder en del i regeringsgrundlaget, og der står også noget om turisme og oplevelsesøkonomi, som har betydning for yderområderne og landdistrikter, men ellers er det småt med målsætninger for området.

Landdistrikternes Fællesråd går dybere ind i regeringsgrundlaget på et senere tidspunkt.

– Nu har vi rost regeringen for at udnævne en minister med fokus for landdistrikterne, da det er et signal om, at yderområder bliver prioriteret af regeringen. Men vi kunne godt have ønsket os, at det var uddybet noget mere i regeringsgrundlaget, hvad man agter at gøre for yderområderne, udtaler Steffen Damsgaard.

– Vi har behov for at få kickstartet udviklingen i landdistrikterne og i yderområderne, især når det gælder erhvervsudvikling, iværksætteri og dermed jobskabelse. Jeg håber også, der kommer fokus på forhold omkring bosætning, siger Steffen Damsgaard.

Samtidig håber Steffen Damsgaard, at den nye minister vil se på landdistrikterne som en aktiv medspiller, frem for en passiv modtager af ydelser.

– Landdistrikterne og yderområderne er ikke et klods om benet, men derimod en del af løsningen, når det gælder vækst i samfundet, udtaler Steffen Damsgaard.

 

Dette indlæg blev udgivet i Formandens indlæg, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *