Håndsrækning på 55,2 mio. kr. og 110 nye jobs til regionens yderområder

[Region Sjælland] NaturErhvervstyrelsen har netop godkendt en fælles programansøgning fra 15 kommuner og Region Sjælland. Ansøgningen er blevet godkendt hurtigt og ubeskåret, og der er afsat 55,2 mio. kr. fra EU’s landdistriktsmidler.

Godkendelsen skal være med til at udvikle nogle af de strategiske initiativer, som kommuner og region vil prioritere i landdistriktsudviklingen i 2012 og 2013. Parterne forventer, at der bliver skabt op til 110 nye jobs inden for blandt andet fødevarer, akvakultur og turisme.

Henrik Holmer, borgmester i Vordingborg kommune og formand for Kommunernes Kontaktråd Sjælland ser mange muligheder med godkendelsen:

– Sammen med de lokale aktionsgrupper kan kommuner og region nu for alvor sætte turbo på blandt andet udvikling af lokal fødevareproduktion og turisme. Samlet set kan programmet skabe grundlag for en positiv landdistriktsudvikling til gavn for nuværende borgere, kommende bosættere og turister.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen bakker op:
– Godkendelsen giver et godt afsæt for at realisere vores ambitiøse og konkrete forslag til projekter inden for vækst via miljøteknologi, turisme, fødevarer samt udvikling af natur og landdistrikt i de kommende år – det ser jeg som en positiv håndsrækning til hele Sjælland.

Fokus på naturområder
Konkret har nogle af de foreslåede projekter blandt andet fokus på at videreudvikle eksisterende naturområder og udpege og udvikle nye, at udvikle turismeprojekter med regionale fødevarer, videreudvikle den kystnære og maritime turisme, at styrke foreningslivet og landsbyerne samt udvikling af erhvervs- og beskæftigelsesmuligheder i yderområderne.

Hos de lokale aktionsgrupper er der også positive forventninger til de kommende aktiviteter: – Vi vil gerne have støtte til iværksættere, så vi kan få skabt nye arbejdspladser og udvikling i lokalområdet, siger Jørgen Damgaard, der er formand for Landudvikling Slagelse.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.