Gymnasie og handelsskole i Lemvig fusioner

[LDF] Bestyrelserne for Lemvig Gymnasium og Lemvig Handelsskole og Handelsgymnasium underskrev torsdag aften en ansøgning til Børne- og Undervisningsministeriet om en fusion af de to institutioner.

Formålet med fusionen, der får navnet Lemvig Gymnasium, er at skabe et samlet ungdomsuddannelsesmiljø i Lemvig, der bevarer alle de nuværende uddannelsesmuligheder og giver muligheder for at udbyde nye. En samling af ungdomsuddannelserne vil også sikre, at uddannelsesmiljøet fysisk, fagligt og pædagogisk forsat vil være på et højt niveau.

– Med én stor institution får vi unikke muligheder for at opfylde målsætningen om, at 95 procent af en årgang i kommunen skal have en ungdomsuddannelse. En målsætning de nuværende institutioner allerede er meget tæt på at opfylde i samarbejde med egnens folkeskoler og efterskoler, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Lemvig Kommune. Jeg er også sikker på, at sammenlægningen vil være til gavn for erhvervsudviklingen og bosætningen i vores område, så det er et vigtigt skridt, de to bestyrelser har taget, udtaler Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.

Formand ønsker tillykke
Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard ønsker Lemvig-området og Lemvig Gymnasium og Lemvig Handelsskole og Handelsgymnasium tillykke med den forestående fusion.

– Det er den slags fusionerede uddannelsesinstitutioner på fx ungdomsuddannelsesområdet, som vil medvirke til at fastholde de fysiske uddannelsesudbud i mindre kommuner især i landets yderområder, udtaler Steffen Damsgaard.

Børne- og Undervisningsministeriet ventes at forhåndsgodkende fusionen i løbet af efteråret 2012, hvorefter den formelle sammenlægning vil ske med virkning tilbage fra 1. januar 2012.

Den fysiske sammenlægning vil først være en realitet fra sommeren 2013, hvor alle aktiviteter samles på Romvej på Lemvig Gymnasiums nuværende adresse. Inden det sker, er det planen at der skal ske nødvendige ombygninger, så der bliver plads til yderligere 180 elever i undervisningslokaler og fællesrum.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Gymnasie og handelsskole i Lemvig fusioner

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 8. juni 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *