Godt for Bornholm, men hvad med andre steder med bredbåndsproblemer

[JP] – 30 mio. kr. til Bornholm er positivt. Men hvorfor lige Bornholm? Det er det,  vi spørger os selv om. Der er masser af steder som Læsø eller Langeland, som også har brug for en hjælpende hånd, hvis man skal komme bredbåndsproblemet til livs, udtaler Steffen Damsgaard til Jyllands-Posten.

Formandens udtalelse er rettet mod regeringens nye udspil “Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark”, der lover bedre bredbånd i landdistrikter og yderområder. Regeringen ønsker at holde fast i en markedsbaseret tilgang til at udbrede hurtig internet , men alligevel er der over en to-årig periode afsat 60 mio. kr. til bredbånd på Bornholm – som det eneste sted.       

– Vi havde gerne set, at der var andre områder end Bornholm, som blev tilgodeset med penge, udtaler Steffen Damsgaard.

Formanden ser flere gode elementer i udspillet såsom, at kommuner kan stille krav om mobil- og bredbåndsdækning i lokalområdet, når de sender en teleløsning i udbud. Men formanden havde ønsket flere øremærkede penge og flere konkrete løfter i udspillet. 

Formanden betoner, at hurtig internetforbindelse og sikker mobildækning snart er lige så livsnødvendig som vand og strøm – også i landdistrikterne.

– Derfor kunne vi godt have ønsket os, at der var flere konkrete initiativer, udtaler Steffen Damsgaard, der også gerne havde set, at tilslutning af bredbåndsforbindelser blev en del af den genindførte Bolig-Jobordning. 
 
Læs også: Regeringen fremlægger nyt bredbåndsudspil

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.