Frygt for huse med oliefyr bliver usælgelige

Tirsdag den 13. marts havde Udvalget for Landdistrikter og Øer kaldt minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen i samråd om udskiftning af oliefyr. Oppositionen frygter at huse med oliefyr bliver helt usælgelige, hvis regeringen forfølger ambitionen om forbud mod installation af nye oliefyr i 2015.

– Når man får at vide, hvor dyrt det er at erstatte oliefyret med alternative energikilder, sammenholdt med at realkreditinstittuterne melder ud, at de ikke vil låne penge til folk, så synes jeg det er en helt urimelig situation at sætte husejerne i, udtalte tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt til DR.

Udvalget havde anmodet ministeren om at redegøre for:

• hvilke konsekvenser det vil få for udviklingen i landdistrikterne, hvis der bliver indført et krav om, at oliefyr skal være udskiftet i 2015/2017 til en pris på op til 150.000 kr.. Spørgsmålet skal bl.a. ses i lyset af, at realkreditinstitutter ikke vil yde boliglån, hvis et hus har en mindre værdi end 500.000 kr.

• hvilke konsekvenser et sådant krav vil få for virksomheder og landbrug i landdistrikterne i forhold til, at bankerne er meget tilbageholdende med at yde lån til landbrug og virksomheder i landdistrikterne.

Se samrådet med ministeren her: Åbent samtåd i Landdistriktsudvalget (13.03.12)

 

 

 

– Når man får at vide, hvor dyrt det er at erstatte oliefyret med alternative energikilder, sammenholdt med at realkreditinstittuterne melder ud, at de ikke vil låne penge til folk, så synes jeg det er en helt urimelig situation at sætte husejerne i, siger tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt. (DR)

 

Tekniq
Læs artiklen: Sådan bliver huse i Udkanstdanmark grønne

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Frygt for huse med oliefyr bliver usælgelige

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 16. marts 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *