Formand tager kraftig afstand fra kritikere af LAG-ordningen

[JydskeVestkysten] – At gå ud og sige, at det er for dårligt det hele, det kan jeg slet ikke anerkende. Jeg må nok også sige, at det ikke er det, vi hører rundt omkring, siger Steffen Damsgaard til JydskeVestkysten.

JydskeVestkysten har i løbet af sommeren lavet en artikelserie om ordningen med de lokale aktionsgrupper (LAG-ordningen), og her har der bl.a. været fremført en kritik af ordningen fra Jørgen Møller, forsker ved Aalborg Universitet og Søren Hermansen, formand for landdistrikternes visionsgruppe.    

De to har kritiseret støtten til landsbyerne for at gå til “effektløse småprojekter som maling af parkbænke og lokal marmeladeproduktion”, som JydskeVestkysten skriver. Jørgen Møller er også citeret for at sige, at “De LAG-midler, der bruges i dag, er penge op i den blå luft. Der er alt for mange små og ubetydelige projekter, uden en udviklingsmæssig idé, som har fået penge”.   

Steffen Damsgaard anerkender, at der kan findes eksempler på kiksere, men påpeger, at det også skal ses i lyset af det store antal af projekter, der har fået støtte. Han forsvarer den måde ordningen overordnet fungerer på, og afviser således kritikken.

Risikerer at kvæle ildsjæle og iværksætterkulturen lokalt
Han advarer samtidig imod kritikernes ønske om større erhvervsrettede projekter, for store tværkommunale projekter risikerer at kvæle ildsjæle- og iværksætterkulturen og i stedet fremme professionelle projektmagere i store virksomheder.  

Han betoner desuden, at selv mindre projekter har effekt, og at det er de lokale LAG’er, der indstiller projekter baseret på lokale forhold.   

– Med den lokale forankring, der er i LAG-ordningen, har man ansporet nogle ildsjæle, som ofte er organiserede i den lokale foreningskultur, udtaler han til JydskeVestkysten. Formanden er ikke modstander af, at LAG’erne laver større projekter, men betoner at ønskerne skal være lokalt forankrede. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.