Formand ser fordele ved at borgerforeninger løser kommunale opgaver

[LDF] – Det er positivt med den slags samarbejde, så længe man lokalt i landsbyen har tid og kræfter og ønsker at påtage sig opgaverne. Hvis kommunen fjerner betalingen eller påtvinger opgaver, så bliver resultatet ikke godt. Måden at gøre arbejdet på kan evt. kombineres med landsby-pedel-funktionen. Sådan udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd om lokalråd, der påtager sig kommunale opgaver i deres landsby. 

I sidste uge bragte flere medier historien om, at frivillige i Nørre Snede har påtaget sig en række kommunale opgaver i landsbyen, at de til gengæld modtager de penge, som kommunen sparer. Fredag aften bragte TV/MIDT-VEST et længere indslag herom, og Steffen Damsgaard var inviteret i studiet til et interview om tendensen.

I interviewet påpeger formanden flere fordele ved, at landsbyer og lokalråd overtager nogle af de kommunale opgaver, men betoner det er vigtigt, at det foregår på lokalrådets præmisser, og at udgangspunktet skal være, at de selv byder ind på opgaver, og at man så af den vej går i dialog med kommunen.  

Se interview med Steffen Damsgaard
Du kan se interviewet Steffen Damsgaard på: NET TV på tvmidtvest.dk 
Indslaget vises ikke umiddelbart, så du skal skrive Steffen Damsgaard i det lilla søgefelt oppe i højre hjørne. Herfter kommer der et link frem til indslaget under selve tv-skærm-billedet.    

Se også indslagene ‘Lokalråd driver skolebus’ og ‘Borgere skal løse kommunale opgaver’ på NET TV på tvmidtvest.dk. Indslagene viser, hvordan lokalråd i henholdvis Hovborg og Nørre Snede har påtaget sig kommunale opgaver. Skriv indslagenes titel i det lilla søgefelt for at få dem frem.    

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.