Formand for ULØ vil gøre det lettere at få lån på landet

[JydskeVestkysten] Som man har kunnet læse i nyhedsmailen de sidste par uger, har adskillige aktører kritiseret banker og kreditforeningerne for at være tilbageholdende med at give lån i bestemte egne af landet. Nu kræver formanden for Udvalget for Landdistrikter og Øer Hans Christian Schmidt (V), at der kommer politisk handling i sagen.

– Vi kan jo godt gøre noget. Vi er bare nødt til at beslutte os for, hvad det er, vi skal. Vi behøver ikke flere undersøgelser. Vi ved alt det her. Nu er det bare et spørgsmål om, hvordan vi får det lavet, så vi er sikre på, at man kan lave et lån, udtaler Hans Christian Schmidt (V) til JydskeVestkysten.

Udvalg skal finde en løsning
Formanden vil nedsætte et udvalg, der skal finde en løsning på, hvordan man kan gøre det lettere at låne penge til folk, der ønsker at købe hus og erhvervsejendom på landet. Hans Christian Schmidt foreslår, at staten måske kan spille en rolle eller, at man laver nogle frivillige aftaler med realkredinstitutterne.        

Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter ønsker ikke at drive statsbank for at sikre lån på landet, men han vil sikre, at der er en ensartet behandling i hele landet. Det vil han ifølge JydskeVestkysten i første omgang gøre ved at tage en diskussion med realkreditinstitutterne. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Formand for ULØ vil gøre det lettere at få lån på landet

  1. Knud Erik Sørensen skriver:

    Problemerne kunne i mange tilfælde løses ved, at kreditinstitutterne – som i “gamle dage” – tillod en
    gældsovertagelse af bestående lån istedet for altid at kræve det gamle lån indfriet og istedet indsætte
    et nyt. Måske er der ikke så mange gebyrer i denne fremgangsmåde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *