Forbud mod oliefyr rammer boligejere i yderområder

[Trekantens Folkeblad] Regeringen vil forbyde oliefyr fra 2013. Det kommer til at gå ud over yderområderne i Danmark. Mange landbrug og virksomheder har ikke andre oplagte alternativer. For boligejerne er en varmepumpe en meget dyr løsning i forhold til et energieffektivt oliefyr, skriver Trekantens Folkeblad.

En stor del af landets 300.000 boligejere med oliefyr bor i landets yderområder, hvor der ikke er alternativer som fjernvarme eller naturgas. Ifølge regeringens energiudspil skal disse husstande i stedet skifte til varmepumper.

Et nyt energieffektivt oliefyr koster omkring 37.000 kr. En moderne varmepumpe kræver en investering på 150.000 kr. Dertil kommer en eventuel ombygning af varmeanlægget og isolering af huset, for at varmepumpen kan fungere som den skal.

Læs hele artiklen på Trekantens Folkeblad.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

4 svar til Forbud mod oliefyr rammer boligejere i yderområder

 1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 6. januar 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

 2. Søren Christensen skriver:

  Regeringen vil forbyde oliefyr fra 2013?
  Dokumentation for påstanden udbedes.

 3. Peder S. Gregersen skriver:

  Det er jeg ikke enig i. Der findes masser af alternativer til oliefyr. F.eks. bugner markedet med stoker fyr og pillefyr i mange forskellige prisklasser. Jo, de sofistikerede er dyre, men der er masser af halvautomatiske, som ikke er særligt dyre og de er langt billigere at køre med end oliefyr, og miljømæssigt har de høje udnyttelsegrader og brænder rent.
  Jeg har i meget lang tid ikke kunnet se de mange fordele der nævnes ved jordvarme. De skal jo dag have en del strøm tilført for at kunne køre. Det er ret begrænset, hvad et stokerfyr bruger af strøm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *