Fokus på udenlandske køb af fast ejendom frem for sommerhuse

[LDF] Det bliver debatteret i medierne for tiden, om man skal tillade salg af danske sommerhuse til udlændinge. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd efterlyser en vinkel i debatten omkring udlændinges muligheder for at købe fast ejendom i Danmark.

Der er meget fokus på sommerhusreglen, men måske skulle man i stedet prøve at starte med at lade udlændinge købe fast ejendom i nogle af vores landsbyer, som er stærkest præget af fraflytning og måske forfald.

Det kunne være med til at højne boligstandarden, hvis folk fra andre nationaliteter fandt interesse for vores landsbyer og landsbykultur. Der er mange muligheder, og der er andre nationaliteter, som ville investere og renovere boliger til det, der kaldes en ”second home”.

Vi kender allerede begrebet ”second home” her i Danmark, hvor der er flere og flere danskere, der ejer en ekstra bolig et andet sted i landet og måske bruger til at holde ferier i. Her behøver vi altså ikke altid tale om sommerhusområderne som eneste mulighed.

Det er korrekt, at boliger i Danmark ejet at udlændinge, enten vil stå tomme eller måske blive lejlighedsvis udlejet ud over ejerens egen brug. Men hellere den løsning frem for at vi ser huse og hele landsbyer som forfalder.

Man kunne starte med et forsøg i nogle yderkommuner og lave det som frikommune-forsøg eller som et pilotprojekt og evaluere indsatsen efter 2 år og herefter se, om der havde været en interesse. Det var en mulighed, som kunne afprøves, inden vi vælger at ændre sommerhusreglen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fokus på udenlandske køb af fast ejendom frem for sommerhuse

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 3. februar 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *