Fødevareministeren fjerner støtte til Børne- & Ungeaktiviteter i landdistrikter

[LDF] Fødevareministeren fjerner en pulje, der skal støtte op om aktiviteter for børn og unge i landdistrikter og yderområder for at få lidt flere vådområder.

Landdistrikternes Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, er stærkt utilfreds med meldingen om, at puljen til Børne- & Unge aktiviteter i landdistrikterne, som er en del af landdistriktsprogrammet, er fjernet af Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Mette Gjerskov.

Det er en pulje på 10 mio. kr. årligt, som trods markant stigende sagsbehandlings-bureaukrati fra ministeriets side stadig har haft en afgørende betydning for aktivitetsniveauet i mange lokale foreninger og organisationer, som har søgt og fået midlerne bevilliget. Det gælder fx for foreninger som 4H og deres aktiviteter.

Det har været en pulje, der både har kunnet bidrage til aktivitetsniveauet og kvaliteten af aktiviteterne i de lokale selvstændige foreninger og i de lokale foreninger hos landsdækkende organisationer.

Det vil gå ud over mange børn og unge i landdistrikterne mener formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard. Han havde inden finanslovsforslagets fremlæggelse forelagt betydningen af puljen for Ministeren for By, Bolig & Landdistrikter, Carsten Hansen.

Puljen til Børne- & Unge aktiviteter er ikke flyttet med over i Carsten Hansens nye ministerium, så det er minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Mette Gjerskov, der har ført kniven og fjernet puljen.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard er overbevist om, at det vil få konsekvenser for børn og unge, men også landdistrikterne, for vi vil vel netop gerne at børn og unge skal have en spændende barndom og ungdom, så de gerne vil bosætte sig i et landdistrikt videre i livet.

Samtidig er det et signal fra Mette Gjerskov, at vi skal have alt fokus på naturen og ikke på befolkningen, der bor i landdistrikterne og yderområder.

Der er behov for en kickstart af væksten i landdistrikter og yderområder, og der er ikke nok målrettede tiltag landspolitisk endnu.

Der skal mere til, men det er ikke at bruge alle midler på natur og miljøgenopretning der skaber flere arbejdspladser. Det viser en rapport fra Fødevareøkonomisk Institut under KU-LIFE. Rapporten konkluderer at den del af landdistriktsmidlerne, der bruges til natur og miljøgenopretning ikke generer flere arbejdspladser og vækst.

Selvfølgelig skal vi værne om naturen og miljøet, men den meget ensidige indsats i den retning rammer befolkningen i landdistrikter og yderområder, og der genereres ikke den altafgørende vækst som er nødvendig.

 

Dette indlæg blev udgivet i Formandens indlæg, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fødevareministeren fjerner støtte til Børne- & Ungeaktiviteter i landdistrikter

  1. Helge Iversen skriver:

    Det er virkelig meget uheldigt, at der ikke længere er muligheder for at få hjælp til vore børn/unge. Som formand for Gymnastikforeningen ville jeg netop have været i gang med en ansøgning, da denne meddelelse popper op. Vi har ikke tidligere fået penge fra Lag, så det er ikke noget vi bruger i flæng. I vores forening har vi 7-800 unge gymnaster, og selvfølgelig har vi nogle ting til dem, men at puljen helt afskaffes er meget katastrofalt. Vi under naturen alt godt, men vore børn og unge er også en slags natur, som er værd at værne om. Det er også at underkende alle os frivilliges arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *