Esbjerg Kommune tilbyder lokalsamfund dør-til-dør transport

[Esbjerg Kommune] Som et supplement til de lokale busruter skal borgerne i Esbjerg Kommunes yderområder kunne bestille dør-til-dør transport med Flextur. Det indstiller Teknik & Forsyningsudvalget til godkendelse i byrådet. Såfremt det godkendes bliver det med virksning fra køreplanskiftet i sommeren 2012.

Flextur en ny form for kollektiv trafik
Flextur er en særlig form for kollektiv trafik, der udbydes af Sydtrafik. Ordningen giver borgerne transportmulighed til f.eks. fritidsinteresser, læge eller indkøb alle ugens dage i fra kl. 6-22. Kørslen sker i minibus eller taxi fra bopælen og skal bestilles via en central senest to timer før ønsket afgang.

”Med Flextur forbedrer vi betjeningen af Esbjerg Kommunes yderområder og kompenserer dermed en smule for de servicereduktioner, som bl.a. regionale rutenedlæggelser har medført”, udtaler Freddie H. Madsen, formand for Teknik & Forsyningsudvalget.

Beslutningen er et led i arbejdet med Esbjerg Kommunes 2020 Plan for Kollektiv Trafik, der bl.a. skal fastlægge betjeningsprincipper for kommunens yderområder. Med planen foretages desuden en optimering af bybusnettet i Esbjerg, der frigør midler til finansieringen af Flextur.

Med ordningen transporteres borgerne sammen med andre, der har bestilt en Flextur. Der må derfor forventes en vis omvejskørsel og længere transporttid, da der undervejs ofte vil blive samlet kunder op eller sat af. Borgerne betaler imidlertid kun for den direkte rute, og med kommunalt tilskud vil borgernes pris udgøre 5 kr. pr. km., dog minimum 35 kr. pr. tur.

Skal forbedre borgernes adgang til den kollektive trafik
”Flextur er en god måde at forbedre borgernes adgang til den kollektive trafik i kommunens yderområder. Flextur vil medføre en betydeligt større grad af fleksibilitet og frihed, idet langt flere borgere får mulighed for selv at vælge, hvornår og præcis hvorhen de ønsker at blive transporteret”, udtaler Freddie H. Madsen, formand for Teknik & Forsyningsudvalget.

Flextur vil ikke kunne benyttes i Esbjerg, hvor borgerne henvises til bybusnettet.

FAKTA

•Flextur påtænkes indført med køreplansskiftet i sommeren 2012.
•Der kan køres med Flextur alle ugens dage i tidsrummet kl. 6 -22.
•Borgernes pris udgør 5 kr. pr. km., dog minimum 35 kr. pr. tur.
•Kørsel skal bestilles senest to timer før ønsket afhentning.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Esbjerg Kommune tilbyder lokalsamfund dør-til-dør transport

  1. Jørgen Bjerring skriver:

    Ordningen kan (og bør) forbedres. Det er vanvittigt med en minimumspris på 70 kr. t/r. Jeg bor f.eks. 4½ km. fra en sports- og svømmehal. De koster mig altså MINDRE end 10 kr. i benzin at køre de ialt 9 km. t/r.
    Hvilken bilejer vil mon benytte “Flextur”??
    Jeg kan godt se, at det er en fin “taxa-service”; men kunne man ikke lave følgende deal med brugeren: Hvis du går – eller cykler – op til 1 km. til et “knudepunkt” og påstiger flextur dér, så betaler du kilometerprisen og nix mer’. Det ville i mit tilfælde koste ca. 35 kr. t/r. – det er efter min mening “smertegrænsen”, når/hvis alternativet er en benzinudgift på max. 10 kr. for den tilsvarende tur i egen bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *