Det nye frivilligcharter offentliggøres 1. juli 2013

[LDF] Landdistrikternes Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, er med når det nye frivilligcharter bliver offentliggjort den 1. juli 2013 i Social- og Integrationsministeriet. Det samme er kulturminister Marianne Jelved (R), social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S),  minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Det er regeringen, der står bag udviklingen af det nye charter, og deres ambition med charteret har været at udvikle rammerne for det frivillige arbejde over hele landet, så det bliver nemmere at være frivillig og samarbejde med det offentlige.

Steffen Damsgaard har været meget invoveret i processen og har talt de frivillige i landdistrikternes sag i dialogen med toppolitikerne.

Om charteret
Charter for samspil mellem det frivillige Danmark og det offentlige er oprindeligt fra maj 2001. Nu skal det opdateres.

Frivilligrådet har derfor fået til opgave at bistå styregruppen for charterprocessen (bestående af Social- og Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Økonomi- og Indenrigsministeriet) i planlægningen og gennemførelsen af processen omkring revitaliseringen af chartret.

Charteret fylder et par sider og beskriver de overordnede rammer for grundlaget for og værdien af den frivillige indsats i Danmark.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.