Det haster med en hjælpende hånd fra staten

[DR] Det haster med en hjælpende hånd fra staten, ellers går det helt galt for udviklingen udenfor byerne, siger Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen (K). Med et nødråb til en række ministre forsøger kommunen, at få politikerne på Christiansborg til at gøre noget for at få gang i hussalget i landsbyer og på landet. Vi vil se, at huse i landsbyer går på tvangsauktion, fordi man ikke kan få dem solgt. Det er en helt kaotisk situation. Sker der ikke noget, vil nogen landsbyer helt forsvinder fra Danmarkskortet.

Nej til huse under ½ mio

Kreditforeningerne siger nej til at låne til huse på under ½ mio kroner, og det sætter en stor del af hussalget i stå. Mere end en femtedel af husene i kommunen koster under en halv million kroner.Kommunen foreslår, at staten giver en lånegaranti på for eksempel 60 procent af handelsværdien. Det vil gøre det nemmere at købe et helårshus og bruge det som fritidshus.

Staten skal løse problemet

Knud Kristensen finder, det er oplagt, at det er staten, som løser problemet, da det er staten, som er årsag til, at kreditforeningernes afviser at låne til husejere på landet. Finanstilsynet har lagt så stort pres på penge- og kreditinstitutter, og de skal stille med dobbelt så store garantier, og det kan ikke lade sig gøre. Man er på vej til fra statens side at rive landet over i to dele. Hvor der er store byer, der fungerer, og mindre lokale samfund, der lukker ned, siger han.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Det haster med en hjælpende hånd fra staten

 1. Ole Krabbe Olesen skriver:

  Campusser i KystDanmark til uddannelse af industrioperatører, håndværkere og turistguider.
  De sidste mange år har alle gjort hvad de kunne til, at Danmark skulle gå fra at være et produktionsland til at blive et papirland. Derfor kan det heller ikke overraske, at der nu sker en vandring fra land til by. Det er de 4 store universitetsbyer og/eller byerne med campusser til boglige uddannelser, der tiltrækker de unge mennesker.

  Som en pendant til de mange boglige campusser, så skal der i de danske kystbyer etableres campusser, som uddanner og omskoler unge og ældre til industrioperatører, håndværkere og turistguider. Det vil lokalt i Kystområderne give varig beskæftigelse – og samtidig tiltrække national og global opmærksomhed ved fleksibilitet og mobilitet.

  Mvh
  Ole Krabbe Olesen
  22218855

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *