De unges drøm om livet på landet blev præsenteret

Borgmesteren fra Vejen Kommune, Egon Fræhr, og formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, blev inspireret af de unges iderigdom.

[LDF] “De unge vil blive boende  i landsbyen, hvis husene får solceller på alle tage, jordvarmen suges op af undergrunden, og vindmøllerne snurrer i landsbyens udkant, hvor tog og bus sikrer tansporten til arbejdspladserne i en nærliggende storby”.

Sådan indledes en forsideartikel af dagbladet Jyske Vestkysten – Vejen, der havde taget imod Landdistrikternes Fællesråds invitation til at overvære en gruppe unges ideer til fremtidens landsby (læs artiklen i bunden af siden).

Det samme havde Vejens borgmester Egon Fræhr (V), og han var imponeret over de unges klimabevidste valg i udformningen af landsbyen og blev inspireret af de spændende arkitektoniske greb.

Kullegård Arkitekter fra Holbæk havde hjulpet de unge med at omforme deres ideer til en fysisk landsbymodel.

Præsentationen foregik hos Landdistrikternes Fællesråd i Vejen tirsdag den 15. maj. Der udarbejdes senere en rapport over projektet, der beskriver de unges tanker, ideer og selve processen med at forme fremtidens landsby. Rapporten lægges her på siden, så andre kan læse og blive inspireret af de unges spændende bud på fremtidens landsby. Rapporten sendes også til minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen

Læs artiklen i Jyske Vestkysten – Fremtidens landsby
Læs også: Børn og Unge former fremtidens landsby

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

4 svar til De unges drøm om livet på landet blev præsenteret

 1. Jens Kaargaard skriver:

  Utopi. Der er muligvis nogle dele, der kan bruges til inspiration, men mange af “ønskerne” er jo komplet urealistiske. Tog og bus i udkanten af landsbyen…

  • Simon Drejer skriver:

   Hej Jens, tak for din kommentar.
   Projektet handler mere om at få sat ord på de ønsker de unge har til en landsby, hvis de skal have lyst til at bo i den i fremtiden, end om at lave en realiserbar 1-1 model.
   Mvh Landdistrikternes Fællesråd

 2. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 18. maj 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

 3. Brian Thaysen skriver:

  Rapporten omkring fremtidens landsby, vil jeg meget gerne have tilsendt, når den er klar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *