Dansk turistsommer kom skidt fra land

[Dansk Erhverv] Det har været en sjælden god dansk sommer, og det har givet anledning til optimisme på turismeområdet. Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser dog desværre en tilbagegang i juni sammenlignet med sidste år. Dansk Erhverv håber, at den varme juli kan trække den samlede sommersæson op.

Mens ferien er ved at gå på held for de fleste danskere, er der netop kommet nye overnatningstal for antallet af turistovernatninger i årets første sommermåned juni. Overnatningstallene for juni giver en strømpil for udviklingen i den resterende del af højsæsonen juni, juli og august, der tilsammen står for godt halvdelen af det samlede årlige antal turistovernatninger.

Et fald på 1,8 pct. i forhold til sidste år
De samlede overnatningstal for feriehuse, hoteller, campingpladser, feriecentre med videre viser, at der sammenlagt var 4,8 millioner turistovernatninger i juni måned svarende til et fald på ca. 90.000 overnatninger eller 1,8 procent i forhold til samme måned sidste år.

– De nye overnatningstal viser desværre en svag start på den danske turistsommer 2013 med en lille tilbagegang i antallet af overnatninger. Men vi har forhåbninger om, at det fantastiske sommervejr i juli måned alligevel har trukket den samlede sommersæson 2013 i positiv retning, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv Mette Feifer.

Særligt feriehusene har oplevet et fald i forhold til juni måned 2012 (-6,8 procent), mens hoteller (+1,6 procent) og campingpladser (+0,8 procent) har haft mindre stigninger. Det er især de tyske turister, der ellers udgør mere end halvdelen af alle udenlandske overnatninger i Danmark, som har svigtet Danmark i juni måned, mens der er en lille stigning i danskernes overnatninger.

Skal blive billigere at være turist i Danmark
Ser man på overnatningstallene for år til dato, så holder turistovernatningerne lige netop status quo med i alt 16,9 millioner overnatninger hvilket er det samme som i 2012. I hele 2013 har hotellerne haft en fremgang i antallet af overnatninger på 3,4 procent, mens de andre overnatningsformer har oplevet mindre fald.

– Det er vigtigt, vi får genskabt væksten i hele den danske turisme, for turismen giver både vækst og arbejdspladser. Turismen skaber omkring 120.000 arbejdspladser i hele Danmark – både i overnatningserhvervene og i de tilstødende brancher som detailhandel og transport, siger Mette Feifer og fortsætter: 

– De seneste år har vi desværre tabt markedsandele inden for turismen, blandt andet fordi vi er et dyrt land at holde ferie i. Hvis udviklingen skal vendes, kræver det forbedringer af turisterhvervenes rammevilkår, så det bliver billigere at være turist i Danmark. Samtidig skal vi fra erhvervets side være med til at udvikle mere attraktive produkter og oplevelser, så turisterne i endnu højere grad får lyst til at besøge Danmark.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.