Dansk Energi: Flere fiberinvesteringer skal få Danmark op i gear

Ny rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at investeringerne i digital infrastruktur i Danmark er faldende. Med et fald på 8 procentpoint indtager Danmark en bedrøvelig 20. plads i EU. Det oplyser Dansk Energi i en nyhed på erhvervs- og interesseorganisationens hjemmeside. 

Erhvervsstyrelsen har offentliggjort “Økonomiske nøgletal for telebranchen 2012”. Den viser, at telebranchens investeringer i tele- og bredbåndsinfrastruktur er faldet fra knap 10 mia. kroner i 2008 til 6 mia. kroner i 2012 – altså 40 procent. Investeringerne var i 2012 på det laveste niveau i de sidste ti år.

Negativ vækst i investeringer
Danmark ligger i den europæiske bund med en negativ vækst i investeringer på 8 procentpoint. Sverige, Holland og UK oplever en positiv vækst i investeringer på 15 procent eller mere. Dansk Energi advarer mod, at Danmark sakker bagud i det globale digitale kapløb:

– Lynhurtige hastigheder og ubegrænset kapacitet på både download og upload-hastighed er afgørende for at skabe digital vækst i Danmark. I andre lande har man indset, at en stærk digital infrastruktur er en afgørende kilde til vækst og arbejdspladser på samme måde som jernbaner og elektricitet har været det. Som samfund har vi simpelthen ikke råd til at forpasse den digitale udvikling, udtaler Christian Berg, chefkonsulent i Dansk Energi.

Brug for bedre konkurrence
Danmarks lave rangering i EU’s måling af teleinvesteringer hænger sammen med, at Danmark også rangerer lavt, når det gælder konkurrencen på bredbånd. I den seneste temperaturmåling fra EU om bredbåndskonkurrence, ligger Danmark i bunden som nr. 24 blandt 27 EU-lande. Her har vi tabt momentum i flere år:

– Øget konkurrence på bredbånd er vejen til vækst – også når vi taler investeringer. Der er i den grad brug for brug for tiltag, som kan styrke konkurrencen. Regeringen bør sætte meget større fokus på at fjerne barrierer for nye udbydere, så konkurrencen kan få et ordentligt skub frem til gavn for forbrugerne, udtaler Christian Berg.

Læs økonomiske nøgletal for telebranchen 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.