Carsten Hansen vil styrke by- og områdefornyelsen i de mindre byer

[LDF] – Det er et rigtigt godt tiltag. Der har været brugt mange midler til områdefornyelser i de større byer i en meget lang årrække. Nu er det de mindre byer, der skal tilgodeses.

Sådan udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistriktenes Fællesråd, til Ritzau om minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansens (S) ønske om at flytte renoveringsmillioner fra storbyerne til de mindre byer.

Pengene skal komme ved en omfordeling af område- og bygningsfornyelsesmidlerne. Hidtil har København, Frederiksberg, Odense og andre større byer lagt beslag på hovedparten af midlerne. De har typisk fået ca. 77,5 ud af de i alt 100 mio. kr., mens de mindre byer højest er blevet tildelt i omegnen af 22,5 mio. kr.

Ministeren ønsker at vende fordelingen på hovedet, så der tilgår 75 mio. kr. til de mindre byer. Pengene er bl.a. møntet på yderkommunerne, der kæmper med faldefærdige huse og nedslidte byrum i de mindre byer.

– De senere års samfundsudvikling har været hård ved mange af vores mindre byer, der er nedslidte og trænger til en kærlig hånd. Jeg vil gerne give kommunerne bedre muligheder for at tage hånd om de mindre byer, samtidigt med at de faldefærdige huse istandsættes eller rives ned ”, siger Carsten Hansen (S)

Dog ikke nok til nedrivning af faldefærdige huse
Til trods for det positive tiltag mener Landdistrikternes Fællesråds formand ikke, at beløbet er nok til at løse problemerne med de faldefærdige huse.

– Problemstillingen er større, end hvad midlerne er og kan overkomme. Det vidner indsatspuljemidlerne om, der gennem to år har afhjulpet problemet, men langtfra fjernet hele problemet, udtaler Steffen Damsgaard.

Han påpeger samtidig, at der endnu ikke er klarhed over problemets fulde omfang med faldefærdige huse rundt om i landet. Statens Byggeforskningsinsitut har tidligere anslået, at der er 10.000 faldefærdige boliger. – Men det er måske endda for lavt sat, så der er en kæmpe udfordring endnu, siger han.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Carsten Hansen vil styrke by- og områdefornyelsen i de mindre byer

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 27. april 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *