Bredbånd: Bør også gives støtte til andre yderområder

– Der skal også findes ressourcer til blandt andet Langeland, for det kommer ikke på markedsvilkår. Derfor bliver Erhvervsstyrelsen også nødt til at støtte andre yderområder i Danmark, udtaler formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, til TV2/Fyn.

Formandens udtalelse kommer oven på regeringens forslag om at støtte Bornholm med 60 mio. kr. til bredbånd over to år. Landdistrikternes Fællesråd er meget positive overfor, at regeringen erkender, at alle områder i landet ikke bliver dækket ind af hurtig bredbånd vha. markedskræfterne alene. Man ser også meget positivt på hjælpen til borgere og virksomheder på Bornholm.

Stiller spørgsmålstegn ved betingelser for støtte
Men der er flere områder i landet med store udfordringer på bredbåndsområdet. Det gælder f.eks. Langeland, Læsø og Norddjurs, som Erhvervsstyrelsen i sin egen bredbåndskortlægning har udpeget som områder med dårlig dækning.   

Landdistrikternes Fællesråd stiller derfor spørgsmålstegn ved betingelserne for, at nogle områder i landet modtager støtte, mens andre ikke gør, og samtidig om der er udsigt til bredbåndshjælp til andre områder af landet i fremtiden.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.