Borgere i yderområder er de mest tilfredse

[Region Syddanmark] Stik imod det billede man ofte får i medierne, er borgere i yderområderne mere tilfredse med deres liv end borgerne i de traditionelle vækstområder. Det viser en analyse foretaget af Region Syddanmark.

Regionen har som de første i Danmark sammenholdt borgernes tilfredshed med deres eget liv med økonomiske statistikker, der som regel bruges til at vurdere et områdes tilstand.

De overraskende resultater giver stof til eftertanke i forhold til debatten om livet og tilstanden i det såkaldte Udkantsdanmark. Region Syddanmark vil nu bruge resultaterne  fremadrettet i arbejdet med skabe regional udvikling.

Indeks over det gode liv
– Indekset giver os et meget bedre indblik i, hvad der sker i det såkaldte Udkantsdanmark. Man kan sige, at vi nu kan se situationen med borgernes øjne og tilrettelægge vores politiske indsatser efter det. Vi skal måske bruge nogle andre midler og sætte nogle andre mål for, hvordan vi skaber udvikling i vores byer og områder, siger Lasse Krull (K), formand for regionens Udvalg for Regional Udvikling.

– Når vi ved, at nogle borgerne prioriterer omgivelser eller relationer frem for eksempelvis en høj løn, giver det os et klarere billede af, hvad vi skal konkurrere på fremover. Vi vil en gang om året måle tilfredsheden blandt syddanskerne og kan på den måde se, om vores politiske initiativer virker. Det gør det nemmere at skabe klog vækst og udvikling i Syddanmark, siger Lasse Krull.

Læs mere om Indeks for det gode liv
På Region Syddanmarks hjemmeside for Regional Udviklingsplan kan du læse mere om arbejdet med Indeks for Det Gode Liv og finde de første resultater fra Syddanmark, fordelt på de fire subregioner Sydvestjylland, Sydøstjylland, Trekantområdet og Fyn. Til efteråret kommer indekset fordelt på kommuneniveau.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.