Borgere i Nørre Snede vil selv stå for kommunal driftsopgave

[TV Syd] Fra lørdag den 1. juni 2013 og resten af året overtager borgerne i landsbyen Nørre Snede en kommunal driftsopgave af Ikast-Brande Kommune. Med opgaven følger en pose penge på 19.000 kr. Ideen kommer fra borgerne selv, og Ikast-Brande Kommune har bakket op om forslaget lige fra dag et.

Mental Frikommune
Ikast-Brande Kommune har udråbt sig som Mental Frikommune, og herunder forsøger de at finde nye veje til fremtidens velfærd. Forslaget fra borgerne i Nørre Snede ligger ifølge kommunen helt i tråd med ideerne bag den Mentale Frikommune. 

– Det her tiltag er i Mental Frikommunes ånd. Her har vi en gruppe borgere, der aktivt har lyst til at tage et ansvar for deres lokalområde. Det kommer både byen og kommunen til stor gavn. Det er en anden måde at tænke velfærd på, som kommunen gerne vil støtte. Jeg håber, at også andre byer og lokalområder får lyst til noget lignende, udtaler kommunaldirektør Henning Hansen til TV Syd.

En lille driftsopgave
Med overtagelsen af driftsopgaven skal borgerne selv tømme skraldespande, fjerne affald, rengøre skilte m.m. Det er Nørre Snede Lokalråd, der står bag ideen. I første omgang er der tale om et forsøg.

Det er en relativ lille driftsopgave, og Ikast-Brande Kommune har også været opmærksomme på, at det ikke kommer til at tage arbejde fra de ansatte i kommunens driftsafdeling.   

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.