Bedre mobildækning i yderområder

[MetroXpress] Dårlig mobildækning er et velkendt problem for mange i de tyndtbefolkede områder. Derfor er det en positiv nyhed, at der er  ca. 5.000 mobilmaster på vej ud i det danske landskab. Ifølge en opgørelse, som Erhvervsstyrelsen har foretaget til for metroXpress, svarer det til en stigning på 27 procent.

– Det er mange steder, hvor der skal sættes nyt udstyr op. Sådan er det, når ny teknologi skal implementeres. Det stiller store krav til, at teleselskaberne kan imødekomme efterspørgslen på mobilnet, siger Jakob Willer, der er direktør i Telekommunikationsindustrien, til metroXpress.

Største forbedringer i de større byer
Størstedelen af de nye sendemaster bliver 3G-sendere. Sendemasterne vil forbedre dækningen for “smartphones” i de tyndt befolket områder, der oplever store problemer med mobildækningen. Men alligevel er det i de større byer, at der vil ske de største forbedringer.

– Der er langt større efterspørgsel og kapacitet i byerne. Masterne står ikke lige så tæt som i Danmarks yderkanter, så der er der større risiko for at opleve huller i dækningen, siger Jakob Willer.

2.000 af de 4.872 nye sendemaster bliver sat op i hovedstadsområdet.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.