Anbefalinger fra De Frivilliges Dag 2 – Ringsted på Sjælland

Foto: Bent Nicolajsen

[LDF] Stemningen var i top, da Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters rejsehold og Landdistrikternes Fællesråd holdt den anden af to arrangementer om frivillighed i landsbyer og lokalsamfund. Arrangementet foregik på Sjælland i Ringsted Sportscenter lørdag den 20. april 2013, og her var der mødt deltagere op fra alle egne af Lolland, Falster, Nordvest-, Midt- og Sydsjælland.

Det var en oplagt forsamling, der deltog i De Frivilliges Dag, og efter vi havde lært hinanden at kende, fik vi sat ord på, hvad de frivillige betyder for landsbyen. Ligesom ved det første arrangement i Vorbasse i Jylland blev deltagerne præsenteret for tre ildsjæle, der fortalte om spændende projekter fra hver deres landsby.

Op af dagen arbejdede vi i grupper med spørgsmålene: Hvornår det giver energi at være frivillig, og hvornår det tager energi at være frivillig. Desuden diskuterede vi, hvordan man kan udnytte de frivillige ressourcer bedre, hvor grænsen går for frivillighed, og hvad de frivillige betyder for landsbyerne.

Se svar og præsentationer
Du kan læse de svar og anbefalinger, der kom ud af arbejdet her: Anbefalinger De Frivilliges Dag – Ringsted
Se også powerpoint fra 2 af de præsenterede projekter: Porten til Lolland – Ringsted og Udviklingsforum 5762

Til arrangementet fik vi en masse gode eksempler på, hvor vigtigt det frivillige arbejde er for landsbyer og lokalsamfund. Vi håber, at det har inspireret deltagerne, ligesom det har inspireret os, og at man vil gå hjem i sit eget lokalområde og arbejde videre med de spørgsmål og ikke mindst svar, der kom frem på dagen. Landdistrikternes Fællesråd vil for sit vedkommende bruge det i sit arbejde fremadrettet, ikke mindst i vores debatter med politikerne. 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.